10 Tips om de winter door te komen

winterdip_loesjeHet is weer januari. 6 januari notabene, en dat betekent Driekoningen. Vandaag moet de kerstboom officieel de deur uit, en de nieuwjaarswensen kunnen voor de komende 359 dagen weer de kast in. Na de gezellige decembermaand vind ik januari altijd maar een deprimerend gebeuren. De woonkamer ziet er ineens kaal uit zonder die gezellige kerstboom en kerstdecoraties, de dagen zijn te kort, en het is momenteel ook niet koud genoeg om van ‘winterpret’ te spreken. Kortom, ik begrijp ze wel: die half miljoen Nederlanders die elk jaar met een winterdepressie rond lopen!

Maar goed, ik ben positief ingesteld, dus tijd voor een aantal tips om deze maand door te komen!

Tip 1: Koop een plant. Of twee….. Of tien….. Het liefst groot, met veel groen, en veel bloemen. Om een beetje te compenseren voor het gemis van die kerstboom.

Tip 2: Zorg voor kleur in huis! Geef je kinderen een groot vel gekleurd karton met een aantal vrolijke kleuren vingerverf, en maak er een ware picasso-middag van! Staat gezellig op het prikbord of op die deur waar de opgeborgen kerstkaarten straks zo’n lege plek achterlaten, én je hebt meteen wat te doen op die druilerige middag.

Tip 3: Je kent ze wel toch? Zo’n lekkere aaibare warme gezellige plaid waar je ter plekke onder wilt kruipen als je hem in de winkel ziet liggen. Maar ja, je hebt heus nog wel een plaid, of een fleecedeken, die dingen gaan tenslotte eindeloos mee. KOOP hem gewoon, en kruip er ’s avonds lekker onder op de bank. Sta jij straks het hardste te juichen als het alsnog min 20 wordt!

Tip 4: Zoek eindelijk je vakantiefoto’s uit en maak er een prachtig album van. Heb je op die lange donkere avonden wat leuks te doen, en kan je meteen lekker wegdromen over die zwoele zomeravonden (want die komen straks ook wel weer, niet té dramatisch doen!)

Tip 5: Drink warme chocolademelk, liefst mét slagroom en minimarshmellows, ga alsnog aan de Gluhwein, koop een heerlijk pak verse winterthee. Ofwel, geniet van deze warme dranken die de rest van het jaar nooit zo lekker smaken als nu.

Tip 6: Zwanger en de babykamer nog niet klaar? Of je nu 12, 20 of 36 weken zwanger bent: ga hem inrichten! Als je 36 weken zwanger bent, wordt het hoog tijd. Als je 20 weken zwanger bent, weet je nu of je voor een meisjes-, jongens- of unisexkamer (leuk, zo’n verrassing tot de bevalling :)) gaat en kan je dus lekker aan de slag. En als je 12 weken bent, kan je straks in de zomer lekker met je boekje in de tuin ploffen omdat je alles al klaar hebt. Kies je kleur en thema uit, en lekker aan de slag!

Tip 7: Hoop dat het gaat sneeuwen. Winter blijft het toch, dus laten we dan in ieder geval hopen dat het écht winter wordt!

Tip 8: Zet je kamer vol kaarsjes. We missen al die leuke kerstlampjes, probeer te compenseren waar het kan!

Tip 9: Bak koekjes met de kinderen, of een lekker appeltaart. Maak stoofpot. Koop geurkaarsen met kaneelgeur. Heerlijke wintergeuren, waar ik altijd weer helemaal blij van word.

Tip 10: Mocht dit allemaal niet baten, en verlang je halsreikend naar de zomer? Haal een stapel reisgidsen, surf over het internet en ga lekker je zomervakantie plannen. Heb je in ieder geval iets om naar uit te kijken!

Conclusie, misschien is januari zo erg nog niet. Nog 13 dagen, en dan is het Blauwe maandag, officieel de meest deprimerende dag van het jaar. En daarna wordt het allemaal al weer beter :). Nog even doorbijten dus, en voor je het weet komen de krokussen en narcissen weer de grond uit, groeien de groene blaadjes weer aan de bomen, en kan je na je werkdag gewoon weer in het licht naar huis fietsen. Heb jij nog een goeie tip voor het zover is? Deel hem met ons! Fijne maand gewenst!

No comments yet.

Geef een reactie