2014: van Babydecoraties naar Villa Fabba

Het einde van het jaar is in zicht. De jaaroverzichten vliegen je om de oren: Het woord van het jaar 2014, De meest gedraaide platen van 2014, De mooiste boeken van 2014, Het nieuwsoverzicht van 2014, ga zo maar door. Dus ik doe er nog maar eentje bovenop: het kleine bescheiden, maar o zo vrolijke jaaroverzicht van Villa Fabba!

2014 was een heerlijk jaar, zowel op persoonlijk als creatief vlak. Ik werd voor de tweede keer moeder, genoot op meerdere creatieve markten, kon weer een aantal producten toevoegen aan mijn collectie, stapte over naar een nieuwe bedrijfsnaam, bouwde een nieuwe website en mocht weer heel veel tevreden klanten bedienen. Hier een overzicht van mijn hoogtepunten.

14 januari 2014

We vieren de 1e verjaardag van mijn dochter Mila. Het cliché “wat gaat het toch snel” heb ik mezelf en anderen sinds haar geboorte zo vaak horen herhalen, en inderdaad: het blijkt helemaal waar te zijn. Het lijkt nog zo kort geleden, dat mijn man en ik het ziekenhuis verlieten met een MaxiCosi met daarin het Mooiste Meisje van de Wereld, terwijl ik me bleef verbazen dat niet iedereen in de gangen van dat ziekenhuis haar met “Oooh’s” en “Aaaah’s” tot in de details wilde bestuderen.

Verjaardagstaart Nijntje

En nu loopt dat toen zo hulpeloze wezentje al brabbelend heen en weer tussen de opa’s en oma’s met haar cadeautjes en roept enthousiast “Oeraaaah!” bij het zingen van haar verjaardagslied. Inderdaad, wat gaat het snel! Bij een verjaardag hoort natuurlijk een verjaardagstaart. Dus laat ik het vilt en stof even voor wat het is, en ga voor de gelegenheid met fondant en taartbeslag in de weer. Een vrolijke Nijntje taart is het resultaat. Smullen maar!

paddestoelen kinderkamer

8 april 2014

Precies een jaar nadat ik weer aan het werk ben gegaan, ga ik voor de tweede keer met zwangerschapsverlof. De zon schijnt, de vogeltjes fluiten, en ik geniet van deze bijzondere weken die we nog met alleen Mila doorbrengen. En tijdens Mila’s middagslaapje en in de avonden kan ik weer al mijn (deels hormonaal gestuurde) creativiteit kwijt. Naast de producties voor mijn webwinkel, destijds nog www.babydecoraties.nl, ga ik natuurlijk aan de slag voor onze eigen babykamer. Met het thema Bos maak ik onder meer schilderijtjes met paddestoelen en uiltjes, paddestoelenkrukjes en bekleed een MDF boom in de unisex kleuren lime, geel, oranje en rood. Zo leuk om een babykamer in te richten, helemaal genieten!

24 mei 2014

Een week na de uitgerekende datum wordt onze zoon Roan geboren. Moeder zijn van twee gezonde kinderen, wat een rijkdom!

5 augustus 2014

PeerkesmarktVoor het eerst sta ik met mijn producten op een braderie: de Peerkesmarkt in Denekamp. De maanden ervoor hard aan het werk om te zorgen dat ik voldoende babydecoraties op voorraad heb om mijn kraam te vullen, shoppen voor leuke kapstokjes om de muur- en kasthangers aan op te hangen en met hamer en spijkers in de weer om een mooie display voor mijn vogelhuisjes met muziekdoosje te maken. ‘s Morgens alles in mijn bakfiets geladen en op naar de markt! Een leuke dag met heel veel leuke reacties op mijn producten, maar ook de conclusie dat de naam Babydecoraties niet zo slim gekozen is: ook peuters, kleuters en oudere kinderen werden als bijen op de honing aangetrokken door al het kleurrijks in mijn kraam. De favourieten bij de kinderen: het roze-fuchsia schilderijtje met schaap, en het aqua-blauwe schilderij met aap.

September 2014

schilderij girafDe maand begint goed op 6 september met de Hip en Handgemaakt Markt in Zwolle. Wat een leuke markt! Een prachtig gevarieerd aanbod van de standhouders en een ontzettend gezellig publiek. Zoveel mooie handgemaakte producten dat ik het niet kon laten om ook zelf even bij de andere kramen te shoppen! Onder andere bij de kraam van Miemuis, waar ze handgemaakte biologische kinderkleding verkopen. Vrolijk! Deze maand ontwerp ik ook een nieuwe reeks vilten beestjes, namelijk deze gezellige giraffen.

Oktober 2014

logo Villa FabbaSamen met vriendin Inge, van Marketinge, ga ik op zoek naar een nieuwe naam. Na heel veel brainstormen en bestoken van vrienden en familie met mogelijke namen ontstaat uiteindelijk mijn nieuwe naam: Villa Fabba!

November 2014

Ik krijg een speciaal verzoek van een klant om voor haar dochters slaapkamer met het thema “Matroesjka” een drieluik schilderijen, kasthangers en muurhangers te maken. Tijd dus om weer achter mijn ontwerptafel te kruipen. Het resultaat: een kleurrijke set Matroesjka’s, een tevreden klant, en een hoofd vol met leuke andere kleurcombinaties waar ik de Matroesjka’s in wil uitvoeren in mijn hoofd!

1 December 2014

vilten kerstdecoraties

Na alle administratieve handelingen die het voeren van een nieuwe handelsnaam met zich meebrengt en na heel wat uren achter de pc gaat vandaag mijn nieuwe website www.villafabba.nl online. Niet alleen een nieuwe naam, maar ook een nieuwe huisstijl, mét mogelijkheid tot het betalen via Ideal. Blij met het resultaat, en stiekem best wel trots dat ik dit als totaal onervaren websitebouwer zelf heb ontworpen én gebouwd heb!

In december staan er ook nog 2 kerstmarkten op de agenda: het Zeldzaam Mooi Winter Evenement in Deventer en Lichtjes aan de Lek in Culemborg. Speciaal voor de markten heb ik een aantal nieuwe producten ontworpen, zoals vilten kerstboompjes, vilten hartenhangers en vrolijke vilten rendieren voor in de kerstboom. Beiden markten zijn een groot succes.

15 december 2014

MarkitaVandaag ontvang ik uit het niets een mail van www.markita.nl, het online design warenhuis dat in samenwerking met de Nederlandse Beroepsvereniging voor Ontwerpers een platform biedt om producten “direct van de maker” te kopen. Mijn collectie is geselecteerd om tussen hun originele aanbod van professionele ontwerpers verkocht te worden! Een kroon op een jaar hard werken, en een extra stimulans om mijn merk Villa Fabba steeds verder te ontwikkelen.

 

Ik kijk terug op een heerlijk jaar, en ben blij met alle mensen om me heen die steeds weer enthousiast zijn over mijn ontwerpen en met me meedenken, mijn fans op Facebook, mijn volgers op Pinterest, en natuurlijk alle klanten die mijn producten een mooi plekje op hun kinderkamer geven. Ik wens jullie allen een fantastisch en kleurrijk 2015!

No comments yet.

Geef een reactie