Lime Babykamer

Ben jij op zoek naar leuke ideeën voor je lime babykamer? Of twijfel je nog of lime wel een geschikte kleur is voor een kinderkamer? In dit artikel heb ik een aantal tips en leuke decoraties voor je lime babykamer op een rij gezet, én een aantal suggesties voor passende kleurcombinaties.

Lime babykamer: kleur van de lente

Lime groen is een vrolijke kleur, die we associëren met de lente, leven, groei en toekomst. Denk eens aan het vrolijke gevoel dat het zien van jonge blaadjes in de lente met zich meebrengt, of hoe je in de zomer heerlijk kan picknicken op een mooi groen grasveld. Heel toepasselijk dus om jouw kleintje temidden van deze kleur te laten opgroeien!

Kleurencombinaties voor je lime babykamer

Er zijn meer dan voldoende mogelijkheden voor leuke kleurencombinaties op je lime babykamer.

Unisex combinaties met lime
Ga je voor een unisex babykamer? Lime en grijs is een trendy kleurencombinatie waar je alle kanten mee op kan. Als je het lentegevoel in je lime babykamer graag wilt versterken, kan je het beste kiezen voor de combinatie van lime met geel. Ook de combinatie van lime met rood en aqua is een prima mogelijkheid voor een unisex babykamer.

Lime babykamer voor kleine meisjes
Voor je dochtertje kan je je de lime babykamer aanvullen met paars, roze of fuchsia.

Lime babykamer voor stoere kereltjes
Lime kan ook goed gecombineerd worden met aqua en/of kobaltblauw.

Lime babykamer “Op de boerderij” of “in de jungle”?

Lime roept meteen het buitengevoel op, en is daarom erg geschikt voor een babykamer met het thema boerderij of jungle. Maak bijvoorbeeld een boom van MDF of behang op de muur in verschillende tinten lime. Of creeër je eigen grasveldje met een lime-kleurig vloerkleed, en daarop een paar leuke DIY paddenstoel krukjes!

Lime, lime of lime?

Als je ook één of meerdere muren op de babykamer lime wilt schilderen of behangen, kan je daarvoor het beste kiezen voor een wat lichtere tint. Anders kan het snel wat schreeuwerig overkomen. Voor de accessoires kan je wel wat fellere tinten nemen. Ik adviseer om eerst de accessoires uit te kiezen, en daar vervolgens de verf bij te kiezen. Verf kan je immers in vrijwel elke tint krijgen of laten mengen, terwijl die ene leuke gordijnstof of dat mooie lakentje vaak maar in één bepaalde tint lime te krijgen is.

Kortom: lime is een hele leuke kleur om als basis voor de inrichting van je kinderkamer te nemen, die zich op veel verschillende manieren laat combineren. In mijn webwinkel vind je veel verschillende artikelen in de kleur lime, en natuurlijk kan ik op speciaal verzoek ook altijd iets passends voor je maken. Hopelijk heb je genoeg ideeën opgedaan in dit artikel om met je lime babykamer aan de slag te gaan. Veel plezier!

 

No comments yet.

Geef een reactie