Paddestoelen kinderkamer!

paddestoelen kinderkamer

Als kind vond ik het altijd fantastisch: in de herfst naar het bos, en dan op zoek naar beukennootjes en eikels voor het hertenkamp, en naar mooie gekleurde bladeren en kastanjes om mee te knutselen. En soms doemde hij dan plotseling voor je op, tussen het groene mos: zo’n prachtige rood-witte vliegenzwam. Met zijn felle kleuren stak zo’n paddestoel zo tegen zijn omgeving af, dat ik me bijna niet voor kon stellen dat dat ding daar gewoon groeide. En stiekem keek ik dan altijd even om me heen of ik echt nergens die kabouter zag die daar ongetwijfeld woonde.

De kabouters heb ik nooit gevonden, maar als ik onze kinderen naar bed breng, zing ik steevast “Onder hele hoge bomen in een groot kabouterbos!”.

Dus toen ik de babykamer voor onze zoon ging inrichten, en de MDF boom in mooie herfstkleuren op de muur zat, was het niet meer dan vanzelfsprekend dat daar een aantal paddestoelen bij moesten komen.

Maar paddestoelen zijn natuurlijk niet alleen leuk voor een kamer met het thema bos. Ook in een sprookjeskamer of kabouterkamer mogen deze vrolijke rood-wit gestippelde zwammen niet ontbreken. Kies je voor klassieke rood witte paddestoelen, dan kun je deze mooi combineren met olijfgroene of lime groene tinten. Ook is het erg leuk een groen vloerkleed neer te leggen, zodat dit een beetje aan gras doet denken. Maar voor een lieve sprookjeskamer kan je ook heel goed kiezen voor de combinatie van roze met rood!

Als je gaat zoeken, zal je zien dat er enorm veel accessoires te krijgen zijn met paddestoelen of in de vorm van paddestoelen. Om je een beetje op weg te helpen heb ik hieronder de leukste accessoires op een rij gezet.

Om te beginnen de vilten 3D muurstickers die je op de eerste foto ziet. mijn webwinkel vind je ook deze originele handgemaakte stoffen schilderijtjes met een vrolijke paddestoel.

De krukjes op deze foto maak je heel gemakkelijk zelf. Een uitgebreide beschrijving vind je in dit blogartikel dat ik daarover geschreven heb. Het is natuurlijk ook leuk om een behangboom of MDF boom op de muur te maken en daar je paddestoelkrukjes voor te zetten.

paddestoel krukje

vilten paddestoel

Deze mooie vilten hangers hang je aan je kast, deur of commodeplank. Helemaal leuk natuurlijk om deze aan zo’n mooie rood-witte porseleinen deurknop te hangen die je koopt bij Engeltjes en Draken.

Deze leuke lamp vond ik bij Saartje Prum. Hij is ook verkrijgbaar in andere kleuren, zoals mint, roze, blauw, goud en zilver. Er is ook nog een andere vorm verkrijgbaar. Ik adviseer altijd om in je babykamer naast een grote lamp een klein schemerlampje te plaatsen. Als je ‘s nachts je baby moet voeden of troosten is het namelijk erg fijn als je niet direct de hele kamer fel verlicht.

paddestoel kinderkamer

groeimeter paddestoel

Deze leuke groeimeter kan je kopen op Muurstickersenzo.nl.

Combineer jij al deze leuke paddestoelen met uiltjes, hertjes en een MDF boom voor een mooie boskamer, met elfjes, feetjes en heksen voor een sprookjesfestijn, of kom je op jouw paddestoelen kinderkamer straks toch die kabouters tegen die ik nooit hebben kunnen vinden vroeger in het bos? Laat je fantasie op de vrije loop, dan doet jouw eigen kleine kabouter dan straks ongetwijfeld ook!

Bekijk alle paddestoelproducten

No comments yet.

Geef een reactie