Thema kinderkamer: vijf leuke ideeën!

Natuurlijk verdient jouw kleintje een prachtig kamertje. Naast de functionele meubels wil je hier met leuke decoraties een bijzonder en prettig plekje van maken. Maar hoe maak je een keuze uit het enorme aanbod aan kinderkamerdecoraties? Een goede start is het kiezen van een thema voor je kinderkamer. Een thema voor je kinderkamer helpt je om te zorgen dat het kamertje één geheel wordt. In dit artikel zijn vijf leuke thema’s voor je kinderkamer op een rij gezet.

Thema kinderkamer 1: Op de boerderij

Op de boerderij is een tijdloos thema voor je kinderkamer: dieren vallen bij kinderen altijd in de smaak! En het populaire kinderboek “Boer Boris” bewijst maar weer dat dit thema ook anno 2015 nog helemaal hip is. Er zijn meer dan voldoende decoraties te vinden voor dit thema. Limegroen is een leuke frisse kleur voor je boerderij-kinderkamer, maar ook een mooie hemelsblauwe muur met wolken (geschilderd of door middel van muurstickers) is een fantastische basis. Haal je oude hobbelpaard van zolder, koop een hoogpolig groen tapijt om je eigen weiland te creëren, en shop een hele plank boerderijdieren knuffels bij elkaar. Ook erg leuk: laat je geboortekaartje schilderen op een paar geboorteklompjes. Op de boerderij is een vrolijk thema waar je alle kanten mee op kan!

Thema kinderkamer: Op de Boerderij

Thema kinderkamer 2: Onder Water

Theme kinderkamer zeedieren

Hou je van blauwe en groene kleuren? Denk dan eens aan het onderwater thema voor je kinderkamer. Vissen, schildpadden, krabben en dolfijnen, maar natuurlijk ook een paar schattige zeehondenknuffels passen hier goed bij. Of vul een plank met leuke bootjes en een vuurtoren. Een makkelijk DIY project: maak een mobiel van schelpen die je voor het raam hangt.

Thema kinderkamer 3: Uiltjes

Uiltjes zijn al jaren een populair thema voor je kinderkamer, en het ziet er niet naar uit dat dit binnenkort gaat veranderen. Deze grappige vogels met hun grote ogen lenen zich er uitstekend voor om in allerlei vrolijke kleuren model te staan voor gordijnstoffen, knuffels, muziekdoosjes en kussens. Je zal dan ook geen moeite hebben om accessoires met dit thema te vinden. Natuurlijk willen al die uiltjes ook ergens slapen, dus maak een mooie MDF-boom of een behangboom op de muur. Een leuk weetje: uilen zijn van oudsher het symbool van de vroedvrouwen, omdat de uil een wijze vrouw symboliseert. Heel toepasselijk voor de babykamer dus!

Thema kinderkamer: Uiltjes

Thema kinderkamer 4: In de jungle

Thema kinderkamer: Jungle

Op safari in eigen huis: richt je kinderkamer in met het thema jungle! Steigerhouten meubels passen goed bij dit stoere thema. Koop een paar leuke slingerapen-knuffels om aan de muur te hangen, op een boom van behang, MDF of van sloophouten plankjes die je als boom tegen de muur bevestigd. Er zijn ook hele leuke dierenkoppen te koop van olifanten, giraffen, zebra’s et cetera. Met de herkenbare silhouetten van jungledieren zoals de olifant, giraf of neushoorn kan je ook leuke dingen doen: plak ze op de kast, schilder ze op de muur of plak ze aan de binnenkant van een lampenkap, zodat ze verschijnen als je de lamp aandoet. Hakuna Matata!

Thema kinderkamer 5: Matroesjka’s

Terug van weggeweest zijn de Matroesjka’s. Deze vrolijke Russische poppetjes zijn vaak lekker bont. Je kan daarom de basiskleuren van je kamer het beste rustig houden: in een witte kamer komen de vrolijke kleuren het mooiste tot hun recht, zonder dat het te chaotisch wordt. Speur een paar kringloopwinkels af voor een paar complete Matroesjka’s, en stal deze families uit in een groep kubus wandkastjes.

Thema kinderkamer: Matroesjka's

One Response to Thema kinderkamer: vijf leuke ideeën!

  1. sanne 23 november 2015 at 15:51 #

    Heel erg leuk! De jungle vind ik echt een super idee. Ons 2de kindje is onderweg. Dus onze oudste dochter is verhuisd naar de zolderkamer. Die heeft nu een super mooie prinsessen kamer met leuke kindermeubels. Nu gaan we de babykamer aanpakken. We weten al dat het een jongetje word dus de jungle is echt wel heel erg leuk voor hem. Dus heel erg bedankt voor de inspiratie.

Geef een reactie