Vilten kersthangers op het Zeldzaam Mooi Winter Evenement

December, feestdagen: heel Nederland glimt van de kerstbomen, lichtjes, nostalgische kerstliedjes, en natuurlijk kerstmarkten. Leuk leuk, want dat betekent weer een kans voor mij als webwinkelier om een dag mijn eigen winkel (lees: kraam) in te richten! En voor mij als ontwerper weer een aanleiding om nieuwe dingen te creeën! Natuurlijk geheel in de stijl van Villa Fabba verschillende vilten kersthangers: vilten rendieren, lieve hartjes, maar ook vilten kerstbomen, en vrolijke kaarten om als brievenbuscadeautje te versturen.

vilten kersthangers

Met de auto volgeladen vertrok ik vanmorgen vroeg richting de oude Kofferfabriek in Deventer. Een oude fabriekshal vol met houten marktkraampjes, iedereen nog druk bezig om met steekwagentjes en karretjes om zijn waren naar binnen te brengen, allemaal vreemden voor elkaar, maar met een gezamenlijk doel om er een mooi geheel van te maken.

kraam

Tijd om de kraam in te richten. Dit keer maar 2 meter breed, dus maar de halve grootte van de vorige markten, en zie dan maar eens alles een plek te geven…. Gelukkig een paar gezellige buurvrouwen met een handig hekje waar ik gebruik van mocht maken om nog het een en ander aan op te hangen en de poppenwagen van Mila mocht weer dienen als stand voor de uilenkussens. De alternatieve kerstboom die ik deze week gekocht heb, was een perfecte display voor mijn vilten kersthangers: de rendieren en vilten hartjes. Daaromheen de vilten kerstboompjes met vrolijke knopen als "Baby's Eerste Kerstboom" en al mijn andere spullen.

 

Om 11.00 uur ging de markt van start, eerst voorzichtig, maar later op de middag een gezellige drukte. Tussendoor natuurlijk wel even tijd maken om bij de andere stands een kijkje te nemen, en wat is het dan leuk om te zien hoeveel creativiteit er is! Mijn aandacht werd meteen getrokken door de vrolijke kleuren van de kaarten van Carolien Koopman (). En ik trakteerde mezelf op een mooi armbandje van maresimade.nl, met de namen van Mila en Roan eraan. Af en toe moet je jezelf ook een cadeautje gunnen toch?

 

armbandje maresimade.nl

vilten kersthangers

Maar het leukste is dan toch wel om in je eigen kraam te staan. Een zin als "Ik vind het gewoon jammer dat ik niemand ken die zwanger is", daar word ik heel vrolijk van! Ook de rendieren waren een succes, al werden die volgens mij meestal niet gekocht voor de kinderkamer, maar wel als tafeldecoratie om een mooie fles wijn. Helaas had ik geen tijd meer de afgelopen weken om de voorraad apen- en olifantenhangers aan te vullen, die zijn bij veel kinderen op de markten favoriet. Maar ook de vrolijk gekleurde uiltjes trokken weer kinderen aan als bijen op honing! En de kleinste dreumesjes wilden al snel met Mila's volgeladen poppenwagen op pad, haha! 

Om 17.00 uur was de markt alweer ten einde, (en de tenen inmiddels aardig koud :)) en na snel ingepakt te hebben, sloten we de dag af met een gezellige stampotmaaltijd bij het naastgelegen Dok H2O. In de auto onderweg naar huis door de telefoon Mila nog haar laatste verhaaltje voorgelezen (het voordeel van de voorliefde van kinderen om avonden achtereen hetzelfde boek uit te kiezen: uiteindelijk ken je ze allemaal uit je hoofd haha!), met plezier terugkijkend op een gezellige dag.
Volgende week op naar Culemborg voor de kerstmarkt Lichtjes aan de Lek. Zin in!!

No comments yet.

Geef een reactie